VREDNO U NOVE POBEDE: Stižu mostovi, tuneli i METRO!

Autor: Tanjug

Vesti

18.11.2017

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. Tako će naredne godine, prema njegovim rečima, početi izgradnja novog mosta preko Save, 2019. tunel kroz Topčidersko brdo, a realne su šanse da se 2020. krene u izgradnju metroa, čija studija će biti gotova za devet meseci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mali

- Beograd ne može da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez metroa. Stojim iza toga da metro možemo da počnemo da gradimo već 2020. godine sa dve linije koje su urađene na osnovu strategije razvoja Beograda do 2030. i na osnovu obavljenog brojanja putnika - rekao je Mali na televiziji "Pink".

Govoreći o rekonstrukciji Ulice kneza Miloša, on je kazao da će radovi početi 2018. godine.

- Rekonstrukcija Kneza Miloša radiće se u više faza. Sledeće godine se menja infrastruktura, a 2019. godine se gradi garaža. Dodaćemo još jednu saobraćajnu traku, tako da ih ima tri u jednom i tri u drugom smeru, uradićemo stazu za pešake i bicikliste. Za par meseci se gradi stambena zgrada u bivšoj nemačkoj ambasadi, a u zgradi MUP-a postavljen je kamen temeljac za stambeno-poslovni kompleks. U Kneza Miloša nas čeka i uređenje fasada, tako da će ova ulica dobiti potpuno drugačiji izgled - najavio je Mali.

On je kazao da grad radi na projektu izgradnje prihvatilišta za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

- Beograd nikada nije imao svoje prihvatilište, već je zakupljivao mali prostor od 250 kvadrata. Na Zvezdari smo našli odličan prostor od 1.700 kvadrata koji se trenutno rekonstruiše i za šta je grad izdvojio 97 miliona dinara - rekao je on.

Gradonačelnik Beograda je najavio otvaranje hotela "Hilton" za početak naredne godine i podsetio da je rušenjem nelegalnih objekata oko Slavije, trg dobio lepši izgled i postao prostraniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading