IZGLEDA KAO DA JE ZEC, ALI SKAČE KAO KENGUR I ZOVE SE SREĆKO: Ova neobična životinja živi u BEOGRADU, da li znate koja je vrsta? (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.02.2021

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradskom zoo-vrtu došlo je do pravog bebi-buma! S prvim znacima proleća oaza na Kalemegdanu postala je pravi mali vrtić u koji se svaki dan upisuje po neka nova prinova.

RepublikaFoto: facebook.com/Zoološki vrt grada Beograda

Ljubitelji prirode tako mogu da uživaju u tek rođenim zekama, maloj hijeni, bebi kenguru koji viri iz mamine torbe, ali i dve zverke koje odskora plene veliku pažnju posetilaca vrta.

Reč je o patagonijskoj mari, neobičnoj životinjici koja po svim svojim osobinama podseća na zeku, ali skakuće kao kengur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beo Zoo Vrt (@beozoovrt)

- Trenutno i njega hranimo na flašicu, mali mužjak Srećko je u pitanju - ispričao je za javni servis veterinar Kristijan Ovari. 

Srećko je imao nesreću da se rodi kada je bilo veoma hladno pa ga je mama ostavila. Naravno, spasen je, a osim terapije dobio je i puno ljubavi od veterinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading