Vesić: Tražiću produženje rada ugostitelja i maloprodaje

Autor:

Vesti

09.01.2021

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da očekuje da Krizni štab potvrdi da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata i posle 11. januara bude do 20 sati, ali je najavio da će tražiti ublažavanje te mere.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Goran Vesić

Vesić je naveo da će se tokom naredne nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati sa predstavnicima te organizacije i kompanija koje rade u sektoru usluga kako bi predložili novo ublažavanje mera Kriznom štabu čim počne masovna imunizacija.

Istakao je da se bori za svako radno mesto u Beogradu kao što će se zalagati za svaku vakcinu za naše Beograđanke i Beograđane.

- Ovaj grad mora da radi i trebaju nam turisti. To je najveći interes Beograda. To će se dogoditi brže nego što očekujemo - rekao je Vesić.

Primetio je da devet dana od proslave Nove godine nije došlo do značajnijeg porasta broja zaraženih što je, kako je ocenio, posledica discipline koju su za Novu godinu pokazali, kako građanke i građni Beograda, tako i ugostitelji i podsetio da u januaru postoji samo jedan dan kada možemo da očekujemo potencijalno veće okupljanje ljudi, a to je 13. januar i proslava srpske Nove godine.

- Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija je treća zemlja u Evropi koja je počela imunizaciju stanovništva. Beograd je ponudio Vladi Republike Srbije 17 punktova za imunizaciju koje ćemo da pripremimo i da ih održavamo. Moj posao je da obezbedim da građanke i građani Beograda, koji to žele, mogu brzo da prime vakcinu. Čim počne imunizacija, tražićemo da dođe do novog popuštanja mera kako bi kompanije koje rade u sektoru usluga mogle da rade duže - naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, u sektoru usluga u Beogradu radi 40.000 ljudi.

- Primam platu da bih se borio za radna mesta u Beogradu. Ja sam praktičan covek. U Beogradu oko 190 hiljada ljudi više radi nego 2012. godine i namera mi je da se ta radna mesta sačuvaju i otvore nova - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading