GEST VREDAN HVALE: Pun džak para za tri bebe rođene u novogodišnjoj noći!

Autor: Novosti, Republika!

Vesti

01.01.2021

11:25 >> 11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast!

RepublikaFoto: Grad Beograd
Zamenik Beograda, Zoran Radojičić uručuju novac

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas GAK "Narodni front", u kome je rođena jedna od tri prve bebe u 2021. godini u glavnom gradu.

- Da ovu 2021. godinu počnemo na radostan i lep način, u ovoj bolnici noćas se rodilo šest beba. Jedan dečak se rodio odmah posle ponoći, težak je 4.400 grama i 57 centimetara je dugačak, što su karakteristike zdrave bebe. Nadam se da će takav zdrav i srećan život i imati - rekao je Radojičić medijma u GAK "Nardoni front".

On je podsetio da je u gradu Beogradu protekle godine rođeno oko 18.000 beba, kao i da iz godine u godinu taj broj raste.

- U 2020. godini nije blo lako ni nosititi trdnoće, ali ni pratiti trudnoće. Mogu da zamislim kako je bilo trudnicma u okolnostima kovida boriti se i izneti trudnoću. Isto tako nije bilo lako ni lekarima ni sestrama, ni u ovoj bolnici ni u drugim bolnicama. Želim da im se zahvalim i da im poželim srećnu Novu godinu, s obzirom na to kakvu su tešku godinu imali. Verujem da ćemo ubrzo da ispratimo koronu, iako borba još nije završena, kraj se nazire. Radujem se što imam priliku da zajedno sa mojim kolegama doniramo porodilji i njenom detetu 300.000 dinara - rekao je Radojičić.

Zajedno s donatorom, Grad Beograd je obezbedio je novac u iznosu od po 300.000 dinara za tri bebe koje su se noćas rodile u kratkom intervalu.

- Jedna beba je dečak rođen ovde u GAK-u, jedna devojčica je rođena u bolnici u Kliničkom centru, a u bolnici ''Dragiša Mišović'' je rođen dečak. Svim prodiljama čestitam na prođaju i njihovim porodicama želim srećnu Novu godinu - naveo je Radojčić.

Dodao da je Grad za Sekretarijat za zdravstvenu zaštitu izdvojio 258 miliona dinara, za savetovanje trudnica 10 milona dinara, a u prethodnoj godini izdvojeno je 30 miliona za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, a pripremljena je i aplikacija "Halo bebe".

Doktor Dejan V. Pavlović zahvalio se i pozdravio sve kolege koji su tokom cele prethodne godine uložile veliki napor radeći svoj posao.

- Lekari Narodnog fronta učestovali su u donošenju na svet oko 8.000 beba. I pethodne noći dali smo sve od sebe da sve prođe na divan i radostan način. Čestitam svim hrabrim majkama. Sve porodilje i bebe su dobro - rekao je Pavlović.

Doktorka Minja Stanković istakla je da je u Narodnom frontu postoji kovid odeljenje, gde je rođeno 115 beba.

- Imamo kovid odeljenje, koje se nalazi u izlovanom delu zgrade. Od ovog broja od 8.000 beba, rođeno je ukupno 115 zdravih kovid negativnih beba. To je nešto na šta smo svi ponosni - rekla je Stankovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading