Vesić najavio VELIKI KORAK ZA BEOGRAD: Prestonica OVO čeka čak 50 godina! Očekuje nas istorijski momenat

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.12.2020

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici Skupštine grada biće doneta odluka koja će omogućiti početak izgradnje metroa u Beogradu, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

- To je usvajanje Plana detaljne regulacije za Makiško polje koji će omogućiti da Grad Beograd do kraja sledeće godine izda građevinsku dozvolu i počne izgradnja depoa, a samim tim i izgradnja beogradskog metroa - rekao je Vesić.

Kaže da se na tu vest čeka 50 godina i da će metro biti završen do 2028. godine.

- Današnje usvajanje Plana detaljne regulacije za Makiško polje znači da Beograd dobija metro i svi odbornici koji budu glasali za plan glasaju za istoriju - poručio je Vesić.

Naglašava da će Beograd time rešiti jedan od najvećih saobraćajnih problema koje ima, te da će omogućiti da šinski saobraćaj, odnosno metro postane dominantan saobraćaj u gradu.

Vesić kaže i da su sve prozivke koje su se čule poslednjih dana u vezi sa Planom detaljne regulacije bile potpuno netačne i imale su jedan cilj, ističe, da se spreči da Beograd dobije metro.

 

Navodi i da je lažna priča kako će biti ugroženo vodosnabdevanje ako Beograd dobije metro.

- Ta zona u kome će se graditi depo je zona u kojoj je gradnja uvek bila dozvoljena. Urađena je studija našeg najreferentnijeg Instituta ''Jaroslava Černog'' koji je to potvrdio. Svi blokovi koji se nalaze pored Save na Novom Beogradu se nalaze u široj zoni zaštite vodoizvorišta i uz poštovanje svih mera - kaže Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vjera

29.12.2020 10:21

Samo da ne bude: "Srbija radi da se Beograd gradi".