GRAD BEOGRAD MISLI NA NAJMLAĐE: Goran Vesić najavio izgradnju ćak 16 vrtića

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.12.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je danas raspisao tender, vredan 1,9 milijardi dinara, odnosno 16,2 miliona evra, za izbor kompanija koje će do 2023. godine projektovati i graditi ukupno 16 novih vrtića, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić je precizirao da će se se naredne godine graditi šest vrtića, a u periodu 2022-2023. još deset obdaništa.

On je na TV Prva podsetio da Beograd, nezavisno od ovog tendera, u ovoj godini gradi ili je već izgradio osam vrtića.


- Završili smo vrtić u Surčinu, raspisali tender za rekonstrukciju aneksa gradske opštine Vračar u Kursulinoj ulici i pretvaranje ovog prostora u obdanište - rekao je Vesić.

Kako je saopštio Beoinfo, Vesić je rekao da se trenutno grade vrtići u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju u Obrenovcu, Bloku 62 i na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, u Novogradskoj ulici u Zemunu i u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici.

Objasnio je da tender koji je danas raspisan podrazumeva izgradnju 16 vrtića u naredne tri godine.

- Naredne godine gradimo šest vrtića i to u naselju Mirijevo na Zvezdari, naselju Braće Jerković na Voždovcu, u naselju Borča na Paliluli, naselju Miljakovac 3 u Rakovici, u selu Stepojevac u Lazarevcu i u Mladenovcu - naveo je Vesić.
 


Dodao je da to znači da će tokom ove i naredne godine Beograd dobiti, sa osam obdaništa koji se već grade ili su izgrađeni, 14 novih vrtića u kojima će biti mesta za oko 3.000 dece.

- Osim toga, u periodu 2022-2023. godine gradimo još deset vrtića u kojima će biti mesta za oko 2.000 mališana. Lokacije za ovih deset vrtića biće određene tokom naredne godine u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu - kaže Vesić.

Dodao je da se već sad zna da će jedan od tih deset vrtića biti u Sremčici.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će tako Beograd od 2020. do 2023. godine, za četiri godine, izgraditi ukupno 24 vrtića u kojima će biti mesta za više od 5.000 dece.

Kaže da je ove godine oko 3.000 dece bilo na listi čekanja za mesto u vrtićima, dok je 2014. godine na mesto u vrtićima čekalo 10.000 dece. To znači, dodaje, da već krajem naredne godine u Beogradu neće biti liste čekanja.

- To je jedna od najvećih pobeda koje smo postigli u gradu. Sve to smo uradili u situaciji kada smo u poslednje tri godine vratili roditeljima oko 3,5 milijardi dinara za duplo skuplju cenu boravka dece u vrtićima, koliko je gradska vlast naplaćivala roditeljima u periodu od 2008. do 2013. godine. Za taj novac mogli smo da izgradimo 17 novih vrtića - naveo je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading