NOVO OVLAŠĆENJE KOMUNALNE MILICIJE: Na licu mesta će moći da urade OVO

Autor: Republika

Vesti

21.12.2020

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Komunalna milicija će u Beogradu pojačati kontrolu ugostiteljskih objekata, posebno u periodu do 17 sati, kako bi ustanovili da li se u objektima emituje muzika uživo i da li je broj ljudi u objektu veći od dozvoljenog, izjavio je beogradski sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Ukoliko zateknemo kršenje mera, u potpunosti ćemo primenjivati ovlašćenja koja su nam data Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To znači da ćemo zatvarati lokale na licu mesta - poručio je Divac, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije korona virusa doneo je odluku da se od danas, u narednih pet dana produži rad tržnih centara, odnosno maloprodajnih objekata, kafića i restorana do 20 sati, s tim što kafići i restorani posle 17 sati ne mogu da emituju muziku.

Divac apeluje na sve da poštuju i ne zloupotrebljavaju popuštanje mera pred Novu godinu kako bi se, dodao je, nastavilo sa trendom smanjenja broja obolelih od virusa korona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading