BEOGRAĐANI, SVE VAM JE DOSTUPNO: Vesić pozvao građane prestonice da učestvuju u kreiranju budžeta za 2021.

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2020

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozivamo građane da zajedno sa gradskom vlašću učestvuju u kreiranju budžeta za sledeću godinu čiji je nacrt utvrđen danas i postavljen na sajt Skupštine grada, on iznosi 124.553.833.604 dinara ili milijardu i 64 miliona evra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u Beogradskoj hronici.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić

- To je manji budžet nego što je bio ove godine, pre korone, jer je budžet na početku ove godine bio milijardu i dvesta pet miliona evra. Mi ćemo predložiti da se sa ovim budžetom uradi čitav niz velikih infrastrukturnih projekata - kazao je Vesić.

Pomenuo je više od 19 milijardi za izgradnju infrastrukture u Beogradu i nastavak razvoja grada.

- Kroz taj budžet će početi da se gradi metro, krenućemo sa proširenjem BG voza, završava se obilkaznica oko Beograda, kupuje se novih sto autobusa na gas, izgradićemo 11 novih vrtića. Pored toga nastavljamo izgradnju vodovoda Makiš - Mladenovac, radimo unutrašnju obilaznicu, Bulevar Patrijarha Pavla, krećemo sa izgradnjom podzemnih garaža, fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu, zatvara se deponija Vinča i tamo se rade postrojenja za preradu otpada, kreće izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, dom zdravlja u Borči i u Ugrinovcima - naveo je Vesić.

On je pozvao građane Beograda da se upoznaju sa nacrtom budžeta i daju svoje predloge.

Dodao je da je Beograds ptrva lokalna samouprava u Srbiji koja je stavila nacrt budžeta na glasanje građanima, kao što je to uradili i prošle godine.

Kako je naveo, od 14. do 28. novembra sve građanke i građani Beograda će moći da daju svoje predloge za budžet, zatim ćemo narednih sedam dana razmatrati te predloge, objaviti koji su predlozi prihvaćeni te će se nacrt budžeta početkom decembra naći pred odbornicima.

On je istakao da se ne može povećati obim budžeta, ali se može menjati način na koji će se trošiti.

- Poruka naše kampanje je da se u Beogradu gradi i radi po tvom. Želimo da zajedno sa građanima kreiramo budžet i da oni odlučuju šta će se raditi u Beogradu. Na taj način možemo kreirati bolji Beograd i budućnost za nas, našu decu i sve koji žive u ovom gradu. Imamo manje novca nego ove godine ali to ne znači da ne možemo pametno da ih trošimo i da radimo ono što je neophodno - zaključio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading