Počelo uklanjanje bespravno izgrađenog objekta u ulici Jelene Ćetković u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

24.09.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršenje rešenja gradskog građevinskog inspektora o uklanjanju bespravno izvedenih radova na objektu u ulici Jelene Ćetković 3, pored Muzeja Jovana Cvijića, počelo je, a protiv investitora je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Sekretarijat za inspekcijske poslove je saopštio da je izvršenje tog rešenja počelo u sredu u 10 sati i da je, u cilju očuvanja sigurnosti okolnih objekata, građana i saobraćaja neophodno sprovesti pripremne radove koji će omogućiti da se izvršenje rešenja sprovede na bezbedan način.

Navodi se da je izvođenje radova u ulici Jelene Ćetković 3 započeto po rešenju koje je izdalo Odeljenje za građevinske poslove Opštine Stari grad, a kojim se preduzeću "Kopitareva bašta" odobrava sanacija i investiciono održavanje uličnog prizemnog objekta u toj ulici.

Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove ustanovio je da je tokom izvođenja radova odstupljeno od izdatog odobrenja tako što je, umesto odobrene sanacije i investicionog održavanja, investitor započeo radove na dogradnji i rekonstrukciji objekta.

U saopštenju se dodaje da je gradilište odmah zatvoreno i da je doneto rešenje o uklanjanju svih bespravno izvedenih radova, te da je podneta i odgovarajuća krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading