Otvoren 25. letnji Dečji sajam

Autor: Republika

Vesti

12.09.2020

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Savskom parku, na Beogradu na vodi, danas je otvoren dvodnevni letnji Dečji sajam na kome će mališani moći da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, pozorišnim predstavama, neprekidnom zabavnom programu na bini, kao i na sportskom terenu uz brojna takmičenja, nagrade, edukativne radionice i druge zanimljive sadržaje. U pitanju je jubilarni, 25. sajam, koji je prilagođen novonastalim okolnostima tako da se održava od 11 do 19 sati uz poštovanje preporuka i mera bezbednosti protiv virusa korona, a broj izlagača je smanjen. Dečji sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je rekao da se ta manifestacija prvi put održava van Beogradskog sajma.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANDJIC

"Ovo je 25. put da se održava Dečji sajam i, kao i svaki put, to je prilika da na jednom mestu deca dobiju zabavu i znanje i da, kao društvo, pokažemo da su nam deca važna, a posebno njihovo obrazovanje", rekao je Vesić.

Zahvalio je organizatorima što su istrajni u tome da se sajam održava, čak i u vreme epidemije korona virusa kada se, dodao je, duže od šest meseci ne održavaju manifestacije u Beogradu.

"Zato je organizovanje ovakve manifestacije od posebnog značaja jer pokušavamo, kao društvo, da na bilo koji način povratimo normalan život, u smislu da se održavaju događaji i manifestacije, a pritom da poštujemo sve mere koje su propisali epidemiolozi", rekao je Vesić i dodao da je zato smanjen broj izlagača na sajmu i da ih ima 66.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANDJIC

Izrazio je zadovoljstvo što se sajam održava baš u Savskom parku jer je to, dodao je, najnoviji park u Beogradu i dokaz promena koje se dešavaju u gradu.

Naveo je da su pre samo nekoliko godina na tom prostoru bile šine, zapušteni vagoni, otpad, šut, te dodao da je to bilo najneuređenije mesto u Beogradu, a da je danas najlepše.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANDJIC

"Biće još ovakvih sadržaja u Beogradu na vodi - sadržaja namenjenih kulturi, deci...To je suština ovog projekta, da osim što deo grada koji je bio najzapušteniji postaje najuređeniji, što je važno za razvoj grada, dobijemo nove javne sadržaje koje koriste svi građani Beograda", rekao je Vesić i još jednom zahvalio organizatorima što su odlučili da baš na ovom prostoru organizuju sajam.

Na otvaranju letnjeg Dečjeg sajma su, između ostalih, nastupale plesne grupe i poznati dečji hor "Čarolija".

Ulaz za posetioce je besplatan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading