Vesić: Počela rekonstrukcija platoa ispred Hrama Svetog Save

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2020

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija platoa ispred Hrama Svetog Save počela je danas, a prema najavama gradskih čelnika, prva faza radova podrazumeva popločavanje porte hrama i očekuje se da će biti završena do kraja ove godine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da će ove godine konačno biti završeni radovi na Hramu Svetog Save čija je gradnja, podsetio je, počela 1935. godine.

Vesić je istakao da je na završetku tih radova najviše urađeno od kada je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, kao i da je i patrijar Irinej uložio ogromne napore da se hram završi.

- Ideja o izgradnji Hrama Svetog Save nastala je 1895. godine kada je prvi put stvoreno društvo za podizanje hrama i trebalo nam je 125 godina od ideje da ga završimo - rekao je Vesić za Pink.

Istakao je da se Beograd uređuje na sve strane, da se završava Savski kej, rekonstruiše Savski trg, da je završena obnova Slavije, Trga Republike...te da je došlo vreme da se uredi i svetosavski plato.

- Pred nama je ogroman posao, ali kao što vidite svako obećanje koje damo ispunimo. Predsednik Vučić je nedavno obećao da će ovaj plato biti uređen i završićemo ga u najkraćem mogućem roku - rekao je Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je pojasnio da prva faza rekonstrukcije podrazumeva popločavanje porte hrama najkvalitetnijim mermerom, u površini od oko osam hiljada kvadratnih metara.

- Očekujemo da će ta faza biti gotova do kraja ove godine - rekao je on i dodao da će se sledeće godine nastaviti sa obnovom, od platoa do ulice Bulevar oslobođenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading