Gradonačelnik obišao obnovljenu školu u Rušnju

Autor: Republika

Vesti

25.10.2017

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas rekonstruisanu Osnovnu školu „Aca Milosavljević” u Rušnju i tom prilikom poručio da briga o najmlađima ostaje na vrhu prioriteta Grada Beograda.

RepublikaFoto: BEOINFO
Siniša Mali obišao obnovljenu školu u Rušnju

Mali je istakao da je urađena velika stvar za građane Rušnja, koji su na rekonstrukciju ove škole čekali 15 godina.

Škola u Rušnju se sastoji od dva objekta – jednog, sada izgrađenog nakon što je stari objekat srušen, koji pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda uz grupu predškolaca, kao i drugog, rekonstruisanog iznutra koji pohađaju učenici od petog do osmog razreda.

– Ovde je do sada bio privremeni objekat izgrađen od azbestnih ploča, pa je jasno da đaci nisu imali adekvatne uslove. Osmeh na njihovom licu koji smo danas videli potvrda je da smo uradili pravu stvar. Nabavljena je i nova školska oprema, a na drugoj zgradi će tokom naredne godine biti zamenjena fasada, pošto je unutrašnji deo objekta već renoviran – rekao je Mali.


Prema njegovim rečima, grad na ovaj način pokazuje da brine o deci jer želi da pruži adekvatno okruženje, kako za provođenje slobodnog vremena tako i za školovanje.
RepublikaFoto: BEOINFO
Zaposlene u školi oduševio dolazak gradonačelnika

– Najviše me je zabolelo kada sam čuo da su na staroj zgradi čak i prozori ispadali, ali srećom nijedno dete nije povređeno. Najvažnije je da smo pronašli prostor u budžetu, jer je bezbednost dece na prvom mestu. Sredili smo i školu u Begaljici, ali i u Dražnju, dok ću danas imati priliku da razgovaram sa građanima Grocke u vezi izgradnje nove škole u Leštanima, koju ćemo graditi na proleće sledeće godine. Budućnost ovog grada su naša deca i želim da imaju najbolje moguće uslove za školovanje. Borimo se i za svako radno mesto i svaku investiciju, kako bi naša deca posle školovanja ostala u svom gradu i ostvarivala svoje snove u Beogradu i Srbiji – dodao je Mali i naglasio da je to strategija od koje se neće odustati.


On je dodao da se nastavlja borba za svaki kilometar kanalizacije i vodovoda na Čukarici, ali i za sređivanje trotoara i kolovoza.

– Želimo da kvalitet života bude isti bez obzira na deo grada, kako bi svaki građanin u blizini stana ili kuće imao ambulantu, školu, vrtić, kao i kvalitetan put, kanalizaciju i vodovod – zaključio je gradonačelnik.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić potvrdio je da je opština tokom leta obavila radove u svim školama sa svoje teritorije.

– Negde su sređeni podovi, negde toaleti, negde fiskulturna sala... Od većih projekata koji nas očekuju izdvajaju se izgradnja fiskulturne sale u Umci, dok za fiskulturnu salu u Ostružnici trenutno radimo na dokumentaciji. Naš je cilj da poboljšamo uslove u svim školama na teritoriji Čukarice, tako što ćemo pre svega uslišiti molbe i zahteve koji stižu iz samih škola – rekao je Kolarić.

Direktor OŠ „Aca Milosavljević” Slavko Bogavac kaže da su građani Rušnja na novu zgradu škole predugo čekali.

– Danas je za nas veliki dan jer smo posle 15 godina čekanja, iščekivanja i različitih obećanja dobili novu školsku zgradu. Objekat je izgrađen po najsavremenijim standardima i želim da zahvalim gradonačelniku i Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i svima koji su doprineli izgradnji novog objekta za naše učenike. Zahvalnost dugujemo i roditeljima i učenicima, koji su 15 godina čekali adekvatne uslove – rekao je Bogavac.

RepublikaFoto: BEOINFO
Deca konačno imaju normalne uslove za školovanje

Događaju je prisustvovao podsekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading