(FOTO) Vesić: Umka dobila fiskulturnu salu nakon 40 godina čekanja

Autor: Republika

Vesti

13.06.2020

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas otvaranju nove fiskulturne sale u OŠ "Dositej Obradović" u naselju Umka. Vesić je istakao da su građani Umke čekali izgradnju fiskulturne sale bezmalo 40 godina.

RepublikaFoto: beograd.rs

- Skoro četiri decenije  obećavana je izgradnja fiskulturne sale, koja ne znači samo deci i školi Dositej Obradović, već svim građanima ovog naselja. Tokom poslednjih decenija promenilo se pet predsednika opštine, od kojih su trojica bila sa Umke, ali niko nije uspeo da izgradi fiskulturnu salu. Grad Beograd je to obećanje dao pre četiri godine i zahvaljujući dobroj saradnji sa mesnom zajednicom i opštinom Čukarica, rešili smo brojne probleme koji su mahom bili imovinsko-pravne prirode, nakon čega su završeni radovi na izgradnji sale koja zahvata površinu od 1.500 kvadratnih metara. Osim sale, škola je dogradnjom dobila i dva nova kabineta, a urađen je i deo fasade – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u izgradnju sale uloženo je skoro 800.000 evra, a stanovnici Umke dobili su objekat koji su čekali skoro 40 godina.

– Na taj način pokazujemo da svaki deo grada menjamo na bolje tako što ulaganjem rešimo određeni problem sa kojim se građani susreću. Na Umci postoje i mnogi drugi problemi, ali ako nastavimo sa pristupom rešavanja "problem po problem", doći će vreme kada ovde neće biti velikih problema, iako će uvek postojati nešto što bi trebalo da se uradi. Zahvalan sam rukovodstvu škole, koje je takođe učestvovalo u poslu, Mesnoj zajednici, opštini Čukarica, kao i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta – dodao je Vesić.

On je naglasio da deca sa Umke sada imaju salu za takmičenja i treninge i istakao da je tako poboljšan kvalitet života građana.

– Ova škola je uređenija od mnogih u centru grada, a u narednom periodu ostaje da se na mestu nekadašnje muzičke škole napravi istureno odeljenje. To će dodstno značiti građanima Umke, a nama preostaje da u narednom periodu rešavamo sve probleme sa kojima se građani susreću. Zaista sam srećan i zadovoljan jer svaki put kada sam u prethodnim godinama dolazio na Čukaricu, govorilo se o potrebi za fiskulturnom salom u OŠ "Dositej Obradović" – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da izgradnja sale u školi „Dositej Obradović“ puno znači za građane Umke, ali i podsetio da u ovom naselju postoji još jedan gorući problem na čijem se rešenju uveliko radi.

– Ovde postoji problem sa klizištem i polako ulazimo u poslednje faze rešavanja tog problema. U toku je raseljavanje sa klizišta i u toku ove godine krenuće isplata svih vlasnika koji imaju kuće i imanja na klizištu. Nakon toga, dobićemo prostor koji će predstavljati zelenu oazu i na kojem gradnja neće biti dozvoljena. Želeo bih da istaknem da će i u Ostružnici biti izgrađena fiskulturna sala, za koju je pripremljena dokumentacija i raspisana javna nabavka – rekao je Kolarić.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“ Dragan Mišić zahvalio je zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i predsedniku opštine Kolariću, rekavši da je put do izgradnje sale bio težak i dug. On je izrazio mišljenje da će talentovana deca sa Umke sada postizati još bolje sportske rezultate, budući da imaju mnogo bolje uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading