(FOTO) Vesić: Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbe za klevetu Đilasa protiv grada Beograda i mene!

Autor: Republika

Vesti

20.02.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbe za klevetu Dragana Đilasa protiv grada Beograda i mene", objavio je na društvenoj mreži Fesjbuk zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskic
Goran Vesić i Dragan Đilas

- Đilas je tužio Grad Beograd i mene jer sam 10. januara 2019. godine na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavio reagovanje u kome sam Đilasa nazvao "najvećim lopovom u srpskoj politici, nesposobnim lopovom i bednikom". Sud je odbacio njegov zahtev za naknadu štete kao neosnovan - napisao je Vesić i dodao:

- Sud je takođe odbacio zahtev Dragana Đilasa da me sud obaveže da ne smem više javno da ga nazivam "lopovom, pljačkašem, bednikom, tajkunom, prevarantom i čovekom koji otima pare od naroda". I ovaj Đilasov zahtev odbačen je kao neosnovan.

 

 

- Sud je, odbacujući njegove tužbe, u stvari pomogao Đilasu da ne postane drugi bivši gradonačelnik u istoriji Srbije koji je tužio svoj grad! Pre njega je jedan bivši gradonačelnik, u jednom malom mestu u Srbiji, tužio svoju opštinu jer su mu uginule ribice u akvarijumu! Đilas je mislio da mu je njegov grad naneo ozbiljnije duševne bolove ne potcenjujući ljubav koju je njegov kolega imao prema svojim ribicama - dalje navodi Vesić.

- Ova presuda je pokazala da je Đilas, kao javna ličnost, kao i ljudi na vlasti, dužan da trpi javnu kritiku. Pored toga, ukazala je na Đilasovu nameru da stotinama besmislenih tužbi izvrši "zloupotrebu prava" pokušavajući da uspori pravni sistem i zaplaši svoje političke protivnike i zabrani im da ga kritikuju. Ovakvo ponašanje Dragana Đilasa već je prepoznato, u jednom drugom slučaju, pred Evropskim sudom za ljudska prava u kome se masovno podnošenje tužbi protiv političkih neistomišljenika tako što tužilac ima para da vodi sudske postupke smatra zloupotrebom prava i opstrukcijom demokratije. A upravo to Đilas radi. Podnošenjem velikog broja tužbi želi da ućutka političke protivnike - napisao je Vesić i zaključio:

- Hvala Bogu, sud je razumeo opasne namere Dragana Đilasa i odbio da bude deo njegove igre uperene protiv pravosuđa i demokratije u Srbiji!

Foto: facebook.com/Goran Vesić
Presuda

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Milasin

20.02.2020 08:05

Đilas mora da trpi javne kritike i prozivke,jer su istina,lopov i orevarant ceo život je bio.

Masa

20.02.2020 08:08

Ovakvo ponašanje Dragana Đilasa već je prepoznato, u jednom drugom slučaju ce stati pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Saša

20.02.2020 08:19

Laganje je kod Đilasa već postalo patologija. Dobro je što je sud to prepoznao.

cacac

20.02.2020 08:20

Napadi u tuzba Đilasa neosnovana.