(FOTO) Plivanje za Časni krst u Grockoj! Stefanović: Ovako se brani tradicija i kultura našeg naroda!

Autor: Republika

Vesti

19.01.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas plivanju za Časni krst na Dunavskom keju u beogradskoj opštini Grocka, a u ovoj tradicionalnoj trci na Bogojavljenje učestvovalo je i 11 pripadnika MUP-a.

Foto: MUP Srbije
Ministar Stefanović u Grockoj

- Hoću da se zahvalim ovim sjajnim ljudima koji pokazuju kako se brani ono u šta mi kao narod verujemo i što poštuju tradiciju i kulturu našeg naroda. Naš narod je kroz istoriju uvek pokazivao jak duh, uvek smo se borili i izborili da nam bude bolje, uprkos tome što nam nije uvek išlo ni najbolje ni baš onako kako smo mi hteli - rekao je Stefanović, koji već četvrti put prisustvuje ovom takmičenju u Grockoj, i dodao da  i ova trka danas simbolično pokazuje upravo taj duh našeg naroda. 

Potpredsednik Vlade je istakao i da želi da podseti nadležne u opštini Grocka da moraju da rade još brže na rešavanjima pitanja vodovoda i kanalizacije, izgradnji nove fabrike za prečišćavanje vode, novog doma zdravlja i drugim projektima za građane i da pokažu u tom radu  baš takvu hrabrost kakvu će danas pokazati ljudi koji danas ulaze u vodu.    

U takmičenju u Grockoj učestvovala su 52 takmičara, a prvi je do Časnog krsta doplivao sedamnaestogodišnji Dušan Lukić, kojem je Stefanović uručio zlatni krst. 

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković uručio je srebrne krstiće desetogodišnjoj Anastasiji Petrović i Marku Antiću, koji nisu plivali, ali su ušli u vodu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading