TERAJU DIREKTORA IZ ŠKOLE: Profesori nezadovoljni njegovim radom, Treća beogradska gimnazija nema ni internet

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2019

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa profesora Treće beogradske gimnazije obratila se medijima povodom, kako tvrde, kršenja zakona u toj školi.

RepublikaFoto: printskrin/https://www.trecagimnazija.edu.rs/

U pismu koje je u ime kolega potpisala Vesna Nikolovski, navedeno je da direktor Milenko Macura krši zakon jer je 15. juna napunio 65 godina, čime mu je prestao mandat, ali on i dalje obavlja posao direktora.

Profesori su saopštili da su se obraćali Ministarstvu prosvete, Školskoj upravi Beograd, Zaštitniku prava građana, Povereniku za informacije od javnog značaja, inspekciji rada i ministru lično, ali da problem nije rešen.

Četiri meseca posle isteka mandata, Macura ne samo što obavlja sve dužnosti direktora, već je u septembru vodio jedno odeljenje učenika na ekskurziju u svojstvu odeljenskog starešine, a planira i izvođenje studijskog putovanja u toku uskršnjeg raspusta 2020. godine, dok u školi postoje brojni problemi, piše u pismu.

Foto: youtube.com/Jovana Maletic
Ilustracija

Profesori naglašavaju da sva dokumenta koja je Macura potpisao od 15. juna, uključujući svedočanstva učenika, nemaju pravnu vrednost.

Navode da u Trećoj beogradskoj gimnaziji nemaju internet, niti prostor za rad, u septembru je zbog grešaka u rasporedu bilo kršenja osnovnih propisa, gubljenja časova i "nemogućih uslova za rad".

U pismu se kaže da su nastavnici te gimnazije zaplašeni ili demoralisani, i da više ne veruju u poštovanje zakonitosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
JOBAH

12.10.2019 20:47

И сеоске школе имају Интернет. Срамота на шта тај директор троши паре.