Gradski urbanista razjasnio sve probleme oko Trga republike

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.09.2019

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge rekonstrukcije u prestonici odlično su urađene, ipak bilo je i onih na kojima su se pojavili problemi. Pre svih kolovoz na Trgu republike gde je trenutno u toku preslaganje kaldrme. O tome je danas gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a govorio i gradski urbanista Marko Stojčić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Marko Stojčić

- Trg republike nema nijedan jedini suštinski problem - tvrdi Stojčić.

Na pitanje ko je onda kriv, usledio je odgovor:

- Najveći deo krivice snose projektant i izvođač radova. Oni su trebali da predvide probleme, zato su i prihvatili tako lako da saniraju kvar - objasnio je gradski urbanista.

Kako kaže, okrenute su kocke, polovina od njih 41.000.

- Važno je da se sve to desilo pre nego što je Grad preuzeo objekat. I važno je da sve bude sanirano do kraja oktobra kada im ističe ugovor, da Grad ne košta ni dinara. Garancija na radove je tri godine, u tom roku popravljaće bez dinara sve dok ne bude dobro - objasnio je Stojčić.

On je pokušao da objasni šta se u stvari dogodilo na Trgu republike.

- Specifičan je bio slučaj, niko nikad nije radio sa tako velikom kockom, nikada tako tvrd materijal niko prosto nije pokušao da polomi i stavi na kolovoznu konstrukciju. Sve potiče od konkursnog rešenja koje je odlično. Očigledno je tehnička razrada konkursnog rešenja imala nekoliko propusta - zaključio je Stojčić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading