Gak: Leštane dobija novu, moderno opremljenu školu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.08.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na izgradnji nove škole u neselju Leštane, za koje kaže da je najvažnija investicija u sektoru obrazovanja ove godine, budući da je škola tom naselju preko potrebna, jer je stara bila neuslovna..

RepublikaFoto: beograd.rs
Slavko Gak

Gak je rekao da radovi teku po planu, izrazio nadu da će se sledeće školske godine u Leštanima prvaci upisati u modernu, novu školu i istakao da će ona moći da primi 1.500 đaka u punom kapacitetu. 

RepublikaFoto: beograd.rs

Do tada je, posnio je, organizacija nastave, u dogovoru sa roditeljima, već uhodana u školi "Miloje Vasić" u Kaluđerici. 

"To strpljenje će se i te kako isplatiti kada sledeće godine ovde budemo stajali ispred jedne od najmodernije opremljenih škola u Beogradu", rekao je Gak.

RepublikaFoto: beograd.rs
Gradi se škola

Opština Grocka ove godine je do sada upisala 846 prvaka u sedam osnovnih škola.

Na teritoriji grada Beograda do sada je najviše prvaka upisano u školama na Novom Beogradu (2.116), Voždovcu (1.755) i Čukarici (1.746).

Izgradnju škole, koja će koštati oko 550 miliona dinara, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji je usvojen 2016. godine.

Nova škola će se prostirati na oko 5.500 kvadratnih metara, imaće fiskulturnu salu, najsavremenije kabinete, dva sportska terena za košarku i fudbal, dodao je Gak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading