SMRT KOROVU: Beograd u borbi protiv alergija

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2017

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd je ove godine po prvi put sistemski pristupio suzbijanju ambrozije, poručili su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić koji su danas obišli dve lokacije na Novom Beogradu na kojima su primenjene mere suzbijanja ambrozije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi put sistematski uništavanje ambrozije u Beogradu

Reč je o neuređenoj površini na uglu ulica Dr Ivana Ribara i Vojvođanske i njivi iza balona teniskih terena u Vinogradskoj ulici.

Mladenović je rekao da je ambrozija korovska biljka koja predstavlja veliki problem za sve stanovnike Beograda i dodao da danas gotovo da nema porodice koja nije ugrozena od ambrozije.

- Ambrozija je novi, moderni uzrok velikih zdravstvenih problema koje imaju naši sugrađani. Mi smo ove godine pristupili organizovanom i sistemskom uništavanju ove korovske biljke - naglasio je Mladenović.

Navodeći da je Skupstina grada Beograda usvojila program za monitoring prostora na kom se nalazi ambrozija i suzbijanje te korovske biljke, on je rekao da je taj program stručno urađen i predložen od strane gradskog Sekretarijata za zdravstvo.

- Taj program je uradio gradski Zavod za biocide i medicinsku ekologiju. Skupština je usvojila taj program i predvideli smo budžetska sredstva, 15 miliona dinara za suzbijanje ambrozije - naglasio je Mladenović.

Ambrozija se može uništiti hemijskim tretmanom, košenjem i čupanjem gde dolazi do potpunog uništavanja ambrozije, naveo je Mladenović i apelovao na sve sugrađane da se uključe u akciju suzbijanja ambrozije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading