Od ponedeljka se rasveta na ulicama uključuje ranije

Autor: blic.rs

Vesti

10.09.2017

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letnji dani beležili su brojne primedbe sugrađana koji su se prestonicom šetali u polumraku, a "krivac" je većinom bio kalendar paljenja rasvete prema kojem su ulice osvetljavane tek u 21 sat. Ipak, situacija će od ponedeljka biti znatno drugačija.

RepublikaFoto: Tanjug
Od ponedeljka rasveta na ulicama se uljučuje ranije

Naime, prvih deset dana septembra ulične svetiljke se prema rasporedu pale u 19.30, dok će od ponedeljka startovati od 19 sati, što je dva časa ranije od letnje satnice koja je važila u junu i julu.

Nova promena će, kako je propisano, uslediti 22. septembra i trajaće do kraja meseca, kada će ulice biti osvetljene 15 minuta ranije, to jest od 18.45.

Potom će se prvog oktobra rasveta puštati u rad od 17.30, a satnica će nastavljati da se pomera naviše sve do kraja novembra kada se očekuje da javno osvetljenje radi od 16 sati.

Iako je ovakav raspored na snazi već tri decenije, Beograđani su i ove godine imali brojne primedbe po tom pitanju, tvrdeći da se kalendar paljenja rasvete treba prilagoditi situaciji na terenu, odnosno "naviti" koji minut unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.