Muči vas zbrka sa gradskim prevozom? Evo još jedne novine koja vam se nimalo neće svideti!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

08.04.2019

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da radovi u drugoj fazi rekonstrukcije Trga republike teku prema utvrđenom planu, kao i da je napravljeno nekoliko izmena koje će omogućiti da se predviđeni rokovi dodatno skrate, odnosno da sve bude završeno pre vremena. Zbof toga će i trole uskoro biti potpuno ukinute.

RepublikaFoto: Printcreen/YouTube/TRANSIRA
Foto: Ilustracija

Podsetimo, rok za završetak svih radova bio je 420 dana, odnosno sredina oktobra, ali su prilikom početka druge faze gradski čelnici najčešće upotrebljavali termine "do kraja godine" ili "do kraja novembra".

- Iako je u pitanju privatna firma koja izvodi radove, uspeli smo da, kroz organizaciju gradilišta i neke minimalne izmene u projektu, skratimo te rokove. Nadamo se da će te izmene omogućiti da radovi budu završeni u prvoj nedelji septembra - najavio je Stojčić.

Trenutno se, prema njegovim rečima, izvodi proširenje platoa trga sa granitnim pločama, kako bi imao potrebnu površinu za glavni gradski trg. Prioritet je, dodao je, da se pre postavljanja kamene kocke na kolovozni deo sredi unutrašnja infrastruktura, kako bi se saobraćaj pustio, što je pre moguće.

- Ovih dana će kontaktna mreža biti potpuno isključena, upravo u cilju skaraćenja rokova i završetka radova - najavio je Stojčić i podsetio da je mreža do sada korišćena za trolejbuse samo noću kada bi se vraćali u depo, ali da će sada te linije zameniti autobusi.

Dakle, i trolejbusi koji su do sada saobraćali od perifernih terminusa do Trga Slavija biće potpuno ukinuti. Tačnije, umesto njih će na ulicama biti autobusi, dok će trole biti povučene u garaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading