U beogradske vrtiće i škole uloženo 330 miliona dinara!

Autor: alo.rs

Vesti

25.08.2017

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine u vrtiće i škole u Beogradu uloženo je više od 330 miliona dinara mahom na sanaciju i opremanje ustanova, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

RepublikaFoto: Tanjug
Potpuno opremljeni vrtići i škole

- Oko 100 miliona je preko leta uloženo u opremanje škola, Oko 90 škola najčešće je imalo zahteve za nabavku računara i druge neophodne opreme, sanaciju fasada, toaleta, kupovinu video-nadzora, stolarije, nameštaja - precizirao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je ukazao da je najveća sanacija ove godine na škole u Begalici iznosila je 60 miliona, a da je 175 miliona dinara iznosila investiciona vrednost radova na vrtićima.

Gak je istakao i da su u tri od osam škola, koliko je na spisku za projekat "Mreža škola" radovi gotovi, te da preostaje još opremanje nameštajem.

Gradski sekretar je ukazao da je subvencija dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima "zaokret politike grada".

- Vratili smo cenu sa nekadašnjih 9.700 dinara na 5.590 i dodatno subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima. To košta, ali to je novac koji dajemo roditeljima - naglasio je Gak.

On je napomenuo da će refundiranje troškova do 80 odsto od ekonosmke cene u privatnim vrtićima postojati dok god Grad Beograd ne bude spreman da upiše svu zainteresovanu decu u vrtiće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading