Još 70 "kratkih" autobusa stiže u GSP

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

07.03.2019

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" uskoro će u svoj vozni park uvrstiti još 70 niskopodnih solo autobusa.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kao što je najavljeno, rebalansom budžeta omogućena su sredstva za kupovinu novih vozila, a ukupno je za naredni period u planu nabavka oko 230.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, svi autobusi moraju biti iste marke i tipa, a moraju biti novi, proizvedeni u ovoj godini.

Sva vozila će morati da imaju vaj-faj mrežu, kao i led-displeje sa najavama trenutnog i narednog stajališta, zvučnu najavu stajališta, kao i da budu prilagođena za ulazak putnika sa invaliditetom.

Da podsetimo, ovo je samo prva tura vozila koja će stići u garaže GSP. Kako bi se obezbedio novac da se ponovi vozni park gradskog saobraćajnog preduzeća, na prošloj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili odluku o rebalansu budžeta, kojom je obezbeđeno dodatnih 10 miliona evra, dok će 35 miliona biti nabavljeno iz kredita.

Beograđani će se novim autobusima prevoziti od 1. septembra. Grad planira da tokom 2020. i 2021. godine uloži još dodatnih 65 miliona evra u kupovinu standardnih i električnih autobusa i tramvaja.

Komentari (0)

Loading