IZBEGAVAJTE BRANKOV MOST! Počeli radovi, zatvorene dve trake

Autor: Tanjug

Vesti

16.08.2017

13:22 >> 12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na Brankovom mostu počeli su danas zatvaranjem dve trake od Novog Beograda ka centru grada, a gradski menadžer Goran Vesić kaže da će to biti prva prava rekonstrukcija posle gotovo 40 godina koja će tom mostu produžiti život i učiniti ga potpuno bezbednim za korišćenje u narednom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Na Brankovom mostu nas čeka kolaps/Foto: Ilustracija

- Skoro četiri decenije ništa nije ulagano u ovaj most - rekao je Vesić podsetivši da je Brankov most napravljen u stvari iz tri dela koji su pravljeni 1934. godine, 1956. i 1979. godine.

Dodaje da se upravo sada obnavlja taj poslednji deo mosta i da je došao trenutak kada je neopodno zameniti čelične konzole, koje drže pešačku stazu i deo kolovoza.

Vesić je rekao za Pink da su konzole bile u lošem stanju i da će biti postavljeno oko 430 metara novih čeličnih konzola i ugrađeno oko 400 tona čelika.

Takođe, potpuno će biti zamenjena biciklistička i pešačka staza i most će dobiti i nove ograde.

- Tako da će ovo biti prava rekonstrukcija koja će ovom mostu produžiti život i biće potpuno bezbedan za korišćenje - naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da mora da bude izmene saobraćaj pošot se radovi obavljaju na mostovskoj konstrukciji i podsetio da je jutros od 9 sati počela izmena saobraćaja.

Objasnio je da je traka kad se ide od Brankove ulice ka Novom Beogadu ostala otvorena za saobraćaj.
U tom smeru se koriste dve desne trake, dok će se brza traka za oba smera koristiti za kretanje od Novog Beograda prema Brankovoj ulici.

Vesić je rekao da će od 14 sati početi postavjanje signalizacije za pravac od Novog Beograda ka Brankovoj i da će se tada uključiti i saobraćajna policija i početi da preusmerava saobraćaja.
On je dodao da će radi bezbednosti biti postavljene "nju džerzi" zaštitne ograde.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading