Vesić: Plasirana je lažna vest o ceni novogodišnjeg vatrometa, neka Gardijan istražuje koliko London izdvaja za rasvetu!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2018

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd već decenijama priređuje vatromet povodom velikih svečanosti, baš kao i svi drugi gradovi na svetu, ali je plasirana lažna i lako proverljiva vest da košta mnogo više nego što je zaista plaćen, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Prvu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Budžet grada se objavljuje u Službenom listu i tu tačno piše koliko se u šta ulaže. Beograd će sledeće godine za devet vatrometa izdvojiti manje od 50.000 evra i to su vatrometi za Novu godinu, pravoslavnu Novi godinu, oslobođenje Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu, Dan državnosti, manifestaciju Dani Beograda, Filharmoniju na otvorenom...Vatromet za doček Nove godine koštaće oko 8,5 hiljada evra, a proslavne Nove godine oko 4.000 evra. Sidnej, recimo, potroši milione evra za vatromet, ali oni su bogatiji od nas i imaju tu tradiciju. Dakle, ništa se ove godine nije dogodilo što nije i svih prethodnih i žao mi je što se ovakve, lažne vesti plasiraju u javnosti - kazao je Goran Vesić.

Govoreći o novogodišnjoj rasveti i pisanju "Gardijana" da bi za uloženi novac moglo da se zaposli 600 vozača, Vesić je rekao da je reč o sponzorisanom tekstu Rokfeler fondacije, kao i da se zna da iza takvih tekstova ne stoji redakcija.


- To su gluposti, mogao bi tako Gardijan da se pozabavi time kako je osvetljen London i da predloži gradonačelniku Londona da umesto toga pomogne siromašne građane. Nema nijednog velikog evropskog grada koji nema novogodišnju rasvetu i mi smo ponosni kako Beograd izgleda. Mi smo grad koji živi od turizma i kao grad smo u 2017. godini zaradili oko 800 miliona evra, a u oktobru ove godine već smo prevazišli broj turista iz cele protekle. Do kraja godine rast broja turista biće između 17 i 18 odsto. Trenutno, najviše turista dolazi iz Turske, potom iz Kine, ali i bivših jugoslovenskih republika – rekao je Vesić.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Govoreći o dočeku Nove godine, zamenik gradonačelnika je istakao da će trodnevna proslava biti bogata i namenjena svim uzrastima.

- Di džejevi će nastupiti 30. decembra, zatim 31. decembra Saša Kovačević, Haris Džinović, Momčilo Bajagić i Dejan Petrović sa svojim trubačima, a 1. januara imaćemo  koncert klasične muzike, koji bi trebalo da postane tradicionalan. Za proslavu Srpske Nove godine nastupiće "Leksington bend" – najavio je Vesić, dodavši da je manifestacija Beogradska zima započela 1. decembra i da će trajati do kraja januara, sa više od 200 besplatnih programa.

Vesić očekuje da će Beograđane i njihove goste u novu godinu uvesti Močilo Bajagić i podsetio da ovaj muzičar u 2019. godini slavi 35 godina umetničkog rada i da predstavlja svojevrsnu rok-ikonu Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading