BEER FEST: Propast! Beograd ostaje bez piva!?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.08.2017

16:42 >> 14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je suditi po najavama gradskih čelnika, po kojima će jubilarni, 15. "Belgrade Beer Fest", posetiti pola miliona ljudi, onda regularnim pivopijama - koji cene dobru kriglu tokom cele godine, a ne samo za vreme festivala - preti ozbiljna opasnost: hoće li ostati piva dok 500.000 ljubitelja ovog napitka gostuje u prestonici Srbije!?

RepublikaFoto: pixabay.com
Prazne flaše, prazna duša...

Da li će se desiti propast - da Beograd ostane bez napitka koji život znači, videćemo od 16. do 20. avgusta, kada je "Beer Fest" na programu, ali ono na šta možemo da računamo, to je, prema tvrdnjama gradskog menadžera Gorana Vesića, poseta i gotovo 30.000-35.000 stranaca tokom ovog festivala.

- Sa velikim zadovoljstvom čekamo ovaj jubilarni "Beer fest" i Beograd će sredinom avgusta biti grad koji će imati u tom trenutku najveći festival u Evropi - istakao je Vesić.

5 miliona, malo li je?!

Navodeći da su festivali kao turistički događaji u Evropi u usponu, Vesić je rekao i da Beograd mora da ima takve događaje ako želimo da nastavimo sa trendom porasta broja turista i istakao da grad, tokom održavanja jednog "Beer Festa", za pet dana, zaradi oko 5 miliona evra uz dodatne usluge koje se plaćaju.

 

A post shared by Stanija (@stanijadobrojevic) on Aug 7, 2017 at 10:59am PDT

On je precizirao da je za 15 godina više od 7,5 miliona ljudi posetilo "Beer Fest", uz više od 600 muzičkih bendova koji su nastupali.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading