JOVICA STANIŠIĆ - DOSIJE LEDENI: Otkrivamo šta sadrže TAJNI AMERIČKI dokumenti dostavljeni Hagu

Autor: Republika

Vesti

21.04.2021

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Stanišić i decenijama pošto je izašao iz žiže javnosti intrigira. Čovek koji je važio za izuzetnog profesionalca i stupanjem na čelo Državne bezbednosti stvorio moćnu obaveštajnu službu imao je dobre veze i na Zapadu i na Istoku. Uprkos tome što mu neki zameraju ulogu u formiranju "crvenih beretki" i navodno okretanje leđa Slobodanu Miloševiću, njegovi bliski saradnici i dan-danas o njemu govore sve najbolje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jovica Stanišić

Međutim, Srpski telegraf je došao do tajnih dokumenata koja govore o tome kako ga je videla CIA, jedna od najmoćnijih obaveštajnih službi. 

U tim dokumentima se napominje da je Stanišić, navodno, odavao tajne režima Slobodana Miloševića, koga je nazivao "užasnim, neiskrenim i pokvarenim", ali i lokacije masovnih grobnica u Bosni, koje su bile predmet istrage suda za ratne zločine u Hagu.

Ko je i kada vrbovao Stanišića?

Ko je sa Stanišićem obavio prvi kontakt i kako?

Kako je bivši šef DB iznutra rušio Miloševića?

Zašto je Stanišić bio označen kao talentovani špijun i balkanski Džejms Bond?

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Slobodan Milošević

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja u vezi sa istorijskom ulogom nekadašnjeg prvog bezbednjaka SRJ moći ćete da čitate u izdanju Srpskog telegrafa od četvrtka, 22. aprila, kao i na portalu Republika.

Ne propustite priču posle koje u Srbiji više ništa neće biti isto!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading