SRBI NEĆE PLAĆATI PUTARINU KROZ SEVERNU MAKEDONIJU: Prijateljski gest Zaeva zbog poklonjenih vakcina

Autor:

Vesti

02.04.2021

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U znak zahvalnosti Srbiji za vakcine poklonjene Severnoj Makedoniji, njen premijer Zoran Zaev najavio je mogućnost da državljani Srbije ovog leta ne plaćaju putarinu u njegovoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Zaev je u intervjuu televiziji "Kanal 5" rekao da, prema njegovoj proceni, vrednost vakcina koje je Srbija poklonila Severnoj Makedoniji iznosi više od 700.000 evra, prenosi Slobodan pečat.

- Osećamo potrebu da na prijateljstvo uzvratimo prijateljstvom. Razmišljamo, a ne znam da li je izvodljivo ili ne, da na leto svima sa srpskim registarskim tablicama i pasošima Vlada Severne Makedonije pri ulasku otkupi kartice za putarinu, da ih oslobodimo putarine. Da uzvratimo na neki način - rekao je Zaev.

Međutim, on je istakao i da će za vakcinaciju stanovištva biti potrebno još doza vakcina, pored onih koje su dobijene od Srbije, preneo je Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading