(FOTO) Ministarka Irena Vujović prisustvovala akciji čišćenja Savskog šetališta

Autor:

Vesti

29.01.2021

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas, sa direktorom JKP "Zelenilo-Beograd" Slobodanom Stanojevićem, početku akcije čišćenja savskog šetališta, oko starog železničkog mosta, koja se realizuje na inicijativu ovog ministarstva.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka je ukazala da na tom delu savskog priobalja godinama unazad postoji problem s divljom vegetacijom i mini deponijama, zbog čega ceo prostor izgleda zapušteno, a otpad neretko završi u reci.

- Ovo je prirodan nastavak raščićavanja prostora pored reke, koje je započeto uređenjem dela šetališta u okviru Beograda na vodi, kojim se danas ponosimo i u kojem uživaju kako građani naše prestonice, tako i gosti Beograda. Želja nam je da ceo ovaj potez duž Save bude uređen i da posluži kao primer za ostale gradove u Srbiji, a isto tako da svi počnemo na drugačiji način da se odnosimo prema rečnim obalama i samim rekama – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka je dodala da će u fokusu Ministarstva zaštite životne sredine ove godine biti rešavanje problema s divljim deponijama širom Srbije i dodala da u tom poslu lokalne samouprave, ali i građane, vidi kao partnere.

- Podizanje svesti da moramo da brinemo o svom gradu, rekama i sredini u kojoj živimo doprineće da se svest o ekologiji polako ali sigurno menja u celoj zemlji. Ova akcija je samo jedan mali korak ka našem krajnjem cilju - zdravijem i uređenijem Beogradu i Srbiji – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Akcija, koju sprovode javno-komunalna preduzeća „Zelenilo-Beograd“ i „Gradska čistoća“, podrazumeva raščišćavanje podrasta i divlje vegetacije, uklanjanje drvnog otpada, kao i divljih deponija i komunalnog otpada sa tog dela šetališta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading