Studentski parlament: Pojedini nezadovoljni statusom...

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.11.2020

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rektorat Univerziteta u Beogradu danas nije bio „blokiran“, već se samo ispred njega okupilo 5-6 nezadovoljnih studenata, saopštilo je predsedništvo Studentskog parlamenta (SPUB), objavljeno je na fejsbuk profilu SP.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija


“Reč je, zapravo, o jednoj veoma agresivnoj manjini, koja već duži vremenski period pokušava da maltretira ostatak članova Studentskog parlamenta,” naglasili su iz SPUB i dodali da tih nekoliko nezadovoljnih članova, usled nezadovoljstva sopstvenim statusom u okviru ovog tela, pokušavaju da zloupotrebom prava iz Pravilnika o radu Studentskog parlamenta permanentno opstruiraju rad Parlamenta i da je današnja sednica za to odličan primer.

U trenutku kada je dnevno zaraženo 7.500 građana Srbije i više je od 50 preminulih, Predsedništvo SPUB smatra “neodgovornim zakazivanje i okupljanje u vidu održavanja sednice uživo, iz tog razloga sednica je zakazana elektronski”.

“Oštro osuđujemo okupljanje studenata iz bilo kojeg razloga, neodgovornost ne sme poticati od mladih akademaca i uništavati akademsku čestitost,” naglasili su iz Studentskog parlamenta i pozvali sve studente i njihove predstavnike da svoje organizovanje i aktivnosti usmere na borbu za bolje uslove studiranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading