Zaharova: Optužnica protiv Tačija dokazuje nelegitimitet kosovske nezavisnosti

Autor: Sputnjik, Republika

Vesti

02.07.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Podizanje optužnice protiv predsednika samoproglašene republike Kosovo Hašima Tačija dokazuje neosnovanost takozvane kosovske državnosti", saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

RepublikaFoto: facebook.com/Maria Zakharova
Marija Zaharova

- Želela bih da skrenem pažnju da se osobe, koje su mnogo godina bile na čelu državnih institucija u Prištini, optužuju za najteže zločine. Upravo su ti kriminalni elementi doveli do organizovanja jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, čija je nelegitimnost sasvim očigledna sa međunarodno-pravnog stanovišta - izjavila je Zaharova.

Ona je dodala da "su uvereni da sve osobe, koje su umešane u zločine, treba da stanu pred lice pravde i da budu zasluženo kažnjene".

Ranije je Specijalno tužilaštvo Međunarodnog suda za zločine na Kosovu u Hagu podiglo optužnicu protiv predsednika samoproglašene Republike Kosovo Hašima Tačija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading