Tači uvukao brke: Poštovaću odluku ustavnog suda

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

01.05.2020

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da prihvata i da će poštovati odluku kosovskog ustavnog suda, koji je privremeno, do 29. maja, suspendovao njegovu odluku o davanju mandata za sastav nove vlade Avdulahu Hotiju iz DSK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Upravo sam obavešten o odluci Ustavnog suda Republike Kosovo. Kao predsednik Republike Kosovo, u potpunosti ću poštovati ovu odluku. Kosovo već ima dragoceno iskustvo u poštovanju svih odluka i presuda Ustavnog suda. Ovo iskustvo je jak dokaz vladavine zakona u Republici Kosovo - napisao je Tači na svom fejsbuk nalogu.

On je istovremeno pozvao sve političke partije i pojedince da, kako je naveo, budu oprezni u skladu sa Ustavom Republike Kosovo.

Ustavni sud je, naime, ranije saopštio da je ne ulazeći u opravdanost ustavne žalbe Samoopredeljenja, samo prihvatio zahtev tog pokreta za donošenje privremene mere.

Privremenom suspenzijom onemogućeno je da parlament raspravlja o formiranju nove vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading