Sindikat policije: Sergej zloupotrebio našu oznaku

Autor: Republika

Vesti

17.04.2020

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Trifunović, glumac i lider Pokreta slobodnih građana, vozi se u audiju koji ima oznaku UKP, što ciljano asocira na Upravu kriminalističke policije. Trifunović se, međutim, kiti tuđim perjem jer je reč o automobilu koji je bio u vlasništvu pripadnika MUP i člana Sindikata Ujedinjeni kolektiv policije, skraćeno UKP.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ/Srpski telegraf
SP: Sergej Trifunović zloupotrebio obeležje UKP

Srpski telegraf je, podsetimo, u četvrtak objavio da Trifunović, koji ima debeli policijski dosije, krstari drumovima u audiju sa nalepnicom UKP, što je dokumentovano fotografijama koje je snimio foto-reporter našeg lista.

- A što vas boli ku*ac - bio je odgovor Trifunovića na pitanje našeg lista zašto i po kom osnovu se vozi u kolima sa takvom nalepnicom.

U MUP je, međutim, rečeno da to nije zvanično obeležje Uprave kriminalističke policije, već jednog nereprezentativnog policijskog sindikata. Tragom te informacije, naš list je došao do saznanja da se opozicioni lider Trifunović vozika autom, koje ima nalepnicu sindikata Ujedinjenog kolektiva policije.

Predsednik Nadzornog odbora sindikata UKP Petar Milojević tvrdi da Trifunović nema nikakve veze sa njihovom organizacijom, te da se radi o propusti ili zloupotrebi.

- Trifunović nema veze s nama. To je vozilo koje je pripadalo pripadniku MUP, članu našeg sindikata. On je taj audi prodao pre sedam-osam meseci i tom prilikom nije skinuo nalepnicu sindikata. Opomenuli smo ga i odmah će da zove da se ta nalepnica skine kako ne bi dolazilo do zloupotrebe. Hvala vašem listu što je ukazao na ovu nenamernu grešku - kaže za Srpski telegraf Milojević.

Trifunović je, podsetimo, zbog kršenja zakona, često imao posla sa policijom - napravio je desetine (saobraćajnih) prekršaja, među kojima su i ugrožavanje sopstvene bezbednosti, ali i bezbednosti drugih ljudi. Lider PSG imao je udes u januaru, kad se pod dejstvom, kako se navodilo, kokaina zakucao u gradski autobus na Novom Beogradu i pobegao sa lica mesta. Već u februaru na novosadskom auto-putu audijem Q2 zakucao se u fijat koji je išao ispred.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gana

17.04.2020 08:17

Njegovom bahaćenju kraja nema.