STEVANOVIĆ: Akademik Rakić napustio kliniku bez otpusne liste, zvali smo policiju

Autor: Tanjug

Vesti

05.04.2020

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović potvrdio je večeras da je doktor Miodrag Rakić, oboleo od virusa Covid-19, samovoljno napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Goran Stevanović

On je gostujući na tv Prva rekao da je Klinika postupila po zakonu i odmah njegov nestanak prijavila policiji.

- Kada se neko smesti u bolnicu, lekari preuzimaju brigu o njemu. Kada ode iz bolnice bez otpusne liste mi prijavljujemo policiji - rekao je Stevanović i dodao da je akademik Rakić do sada jedini pacijent oboleo od korona virusa koji je napustio bolnicu.

Srpski telegraf razotkrio doktora

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Podsetimo, Srpski telegraf je prvi objavio informaciju da je doktor Miodrag Rakić pobegao iz bolnice. 

Naš list u još 3. marta dobio telefonom profesora Rakića. On nam je priznao da je samovoljno napustio Infektivnu kliniku, ali nam je izneo svoju verziju priče.

- Prve tegobe sam počeo da osećam pre 12-13 dana. Ličilo je na sinuzitis, s kojim i inače imam problem. Usledili su malaksalost, temperatura i odmah sam otišao da se testiram. Urađen mi je i snimak pluća, na kome se videla početna faza pneumonije - kaže dr Rakić i ističe da nije imao neke posebne tegobe, čak je i temperatura u međuvremenu nestala.

Stevanović je dodao i da je zakonom zagarantovano da pacijent ima pravo da bira instituciju u kojoj će da se leči, "shodno njenim kapacitetima", ali ne u ovakvim situacijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading