Lečić o falš spisku kojim Lutovac maše kao podrškom: Hoće od nas da naprave poslušničku stranku!

Autor:

Vesti

03.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka nema nikakvog razloga da laže, poručuje Branislav Lečić, funkcioner Demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Branislav Lečić

U razgovoru za Srpski telegraf ministar kulture iz vlade Zorana Đinđića i nesuđeni lider DS napravio je presek stanja u stranci u kojoj se ovih dana trese sukob između šefa te stranke Zorana Lutovca i neposlušnih odbora.

*Formiran je Građanski demokratski klub, u kojem su prijatelji DS. Na spisku je više od 30 istaknutih pojedinaca. Ispostavilo se da je spisak lažiran. Bivši ambasador Ognjen Pribićević i politikolog Filip Balunović tvrde da nisu deo tog kluba. Kako to komentarišete?

- Kako da vam kažem... Znam da Pribićević nije jedini, ali to mi se nimalo ne dopada. To je apsolutno nepotrebno, DS nema razloga da laže.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

*Zašto se prave lažni spiskovi? Lutovac želi da predstavi da ima veću podršku nego što je to u realnosti?

- Verovatno da se napravi ravnoteža, da ljudi od imena kao podržavaju priču, a unutra se ne dešava ništa u skladu sa tom podrškom.

Stranka ne može da bude ugašena jer to znači da će prestati da postoji demokratija u Srbiji

*Raspušten je beogradski odbor zbog neposlušnosti. Da li je time Lutovac stavio katanac na vrata DS?

- DS će bez obzira na to u kom se političkom stanju sada nalazi, a prilično je marginalizovan, uvek skupiti snagu da se obnovi. On ne može da bude ugašen jer to znači da će prestati da postoji demokratija u Srbiji. Ja sam duboko ubeđen u to i zato sam u njoj.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/Tanjug
Foto: Ilustracija

*Ko snosi odgovornost za ovo što se dešava?

- Verovatno snosi odgovornost svako ko je izvan, a demokratskog je opredeljenja. DS ne smemo da uništimo, stranku moramo da podržimo. To je obaveza svakog demokrate.

*Da ste postali lider DS, da li biste dozvolili da stranka ide ovim putem?

- Naravno da ne bih, nije mi to bio cilj nikada...

Da sam postao predsednik, stranka ne bi krenula ovim putem

*Jer ovako se DS utopila u SZS, niko vas ne shvata ozbiljno...

- DS ne sme da izgubi svoj identitet, on je semenište demokratije. Ako u njemu nema demokratije, kako možemo da očekujemo da ćemo u ovo društvo doneti demokratiju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Mićunović

*Kad pominjete demokratiju, eto, vama nisu dozvolili da govorite.

- Pošto smo imali dva sastanka, Glavni odbor DS i ovaj drugi GO udružene DS, u tom drugom sam ja govorio, a na prvom nisam zato što nisam dobio reč. Nije dobio reč ili su ga prekidali i Dragoljub Mićunović. I ne samo on, prekidali su i mnoge druge. Princip u kome se mišljenje ne može iskazati je princip koji pretvara celu priču u poslušničku stranku, u glasačku mašinu koja nikada nije bila DS. Zbog toga je neophodno reagovati na vreme, ne možemo mi da prodajemo robu koja je lažna. Ono što želimo u Srbiji moramo pre svega sa sobom da postignemo.

*Na koji način ćete se izboriti za jak DS?

- Tako što ćemo probuditi svoju svest i svoje rukovodstvo naterati da radi ono što treba, a ne nešto drugo. Ja sam lojalan član DS, nemojte da mislite da ja imam tu želju da nešto rušim. Ja imam želju da se identitet DS prepozna i u svakom savezu, i u ovoj državi, i samostalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading