Radulovićeva pisala šefu delegacije EU u Srbiji: Đilasovo nacističko spaljivanje knjiga nije slika koju Srbija želi da pošalje u svet!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2019

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda i članica Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke obratila se pismom Njegovoj ekselenciji Semu Fabriciju šefu delegacije Evropske unije u Srbiji. U tom pismu ona navodi da želi da upozori na zabrinjvajuće postupke učinjene pod rukovodstvom Dragana Đilasa i njegovog opozicionog Saveza za Srbiju, koji je u koaliciji sa fašističkom strankom Dveri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrea Radulović

- Niz pretnji, npada, sačekuši, ugrožavanja bezbednosti i zastrašivanja građana Beograda, predsednik Republike Srbije, predsednice Vlade, predsednice Narodne skupštine, kao i sve učestaliji pozivi na linč zamenika gradonačelnika grada Beograda Gorana Vesića sinoć su kulminirali bezumnim incidentom napada na posetioce promocije "Knjige o Beogradu" zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, praćenim jezivim vandalističkim činom spaljivanja kniga - navodi Radulovićeva u pismu.

Ona dodaje...

- kakva je pruka koju smo poslali svetu? Zahvaljujući paljenju knjiga organizovanom od strane lidera opozicije Dragana Đilasa i njegovih operativaca, beograd je postao prvi grad u Evropi u kojem se spaljuju knjige posle spaljivanja od strane nacista. Kakvu to oni državu nude? Nude državu u kojoj je na književnoj večeri, gde je prodaja organizovana sa humanitarnim karakterom prikupljanja novčanih sredstava za lečenje šestogodišnjeg deteta, povređeno deset građana od strane Borka Stefanovića, Marka Bastaća i Branka Miljuša, kako povređeni navode u izjavama - stoji u pismu.

Ona je upitala i da li je negde u Evropi moguće spaljivanje knjiga, zabranjivanje knjiga i književnih promocija ili napadati i udarati ljude koji su na istu došli.

RepublikaFoto: Tanjug/B. Stekić
Sem Fabrici

- Svakodnevni javni postupci koje čine Dragan Đilas i ostali politički istomišljenici, su za Beograd i Srbiju, kao demokratsku državu, neprihvatljivi  - temeljeni na govoru mržnje, pozivu na linč,a od sinoć o nacističkim idejama spaljivanja knjiha kojima su Hitlerovi nacisti najavili spaljivanje Evrope - navela je ona.

Dodala je i da je Srbija demokratska zemlja na evropskom putu i da sloboda izražavanja i vladavina zakona u njoj moraju biti primenjene, a da lideri opozicije ne mogu da budu iznad zakona. 

Andrea Radulović je u svom pismu dodala i da Srbija predano radi na pristupanju Evropskoj uniji i da Srbija i EU dele iste vrednosti, pa upravo zbog toga upozorava na sve veću agresivnost opozicije u Beogradu. 

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Paljenje knjige Gorana Vesića

- Čin nacističkog spaljivanja knjiga i nasilja nad građanima i građankama koji podržavaju vladajuću stranku, odnosno nad svim političkim neistomišljnicima koji ne podržavaju nasilnu političku platformu Dragana Đilasa i Saveza za Srbiju, nije slika koju evropski Beograd i evropska Srbija žele da šalju u svet i stoga pomenute postupke najoštije osuđujem - zaključila je na kraju. 

Ona je na kraju zamolila i da Fabrici ovo pismo dostavi poslanicima Evropskog parlamenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading