PRIJATELJI DECE! "Dunav osiguranje - Sportske igre mladih"

Autor: Republika

Vesti

21.05.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Dunav osiguranje" kroz projekat "Prijatelj od detinjstva" organizovala je trku za najmlađe u okviru najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi

Foto: Promo
Mini trka "Dunav osiguranje - Sportske igre mladih"

Karavan sporta i prijateljstva „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“ u sklopu nove sezone započeo je prva takmičenja širem zemlje. U okviru krovnog projekta društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“, Kompanija „Dunav osiguranje“ organizovala je mini trku za najmlađe,  kako bi kroz igru i druženje promovisala važnost podrške mladim sportistima.

U četvrtak, 20. maja, u Velikom parku u Kragujevcu, tridesetak mališana istrčalo je mini trku „Prijatelj od detinjstva“, nakon koje su svečanim paljenjem baklje prijateljstva - „Dunav osiguranje – Sportske igre mladih“ otvorene igre i u ovom gradu. Specijalni gost i prijatelj Kompanije Dunav, Strahinja Rašović, vaterpolista KVK Radnički, zajedno sa domaćinima manifestacije bodrio je učesnike tokom trke i uručio im nagrade za prva sportska dostignuća. U ime Vaterpolo kluba Radnički, Strahinja je istakao važnost promovisanja zdravog života, razvijanja duha fer-pleja i značaja podrške mladim sportistima, kao što Kompanija “Dunav osiguranje” pruža kroz svoj projekat društvene odgovornosti. Podrška Kompanije ovom klubu potvrda je njene misije i težnje da se od najmlađih dana sportistima pruži oslonac na putu ostvarenja njihovih ambicija.

Foto: Promo

Od osnivanja do danas, na „Sportskim igrama mladih“ je učestvovalo oko 2 miliona učesnika. Spajajući region kroz takmičenja dece iz Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ova manifestacija pruža priliku najmlađima da u periodu od marta do avgusta meseca, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre. Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od UEFA i Međunarodnog olimpijskog komiteta, a Kompanija „Dunav osiguranje“ kao ponosni sponzor ovog takmičenja, potvrdila da ostaje i u narednom periodu oslonac i prijatelj od detinjstva, doprinoseći tako stvaranju zdravijeg okruženja za najmlađe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading