LGBT ZAJEDNICA PROZVALA IZRAEL: Duginom zastavom prikrivaju svoje nasilje nad narodom Palestine!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa pripadnika lezbijske i gej solidarne mreže protestovala je juče na otvaranju "Festivala izraelskog LBGT + filma", u znak solidarnosti sa Palestincima i Danom Nakbe, a protiv "pinkvošinga" koji, kako su rekli, sprovodi država Izreal.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Pritom, kako objašnjavaju, "pinkvošing" znači skrivanje iza zastave duginih boja, kao taktika kojom se prema njihovim rečima Izrael služi "kako bi opravdao svoj aparthejd i nasilje i pridobio podršku stranih vlada i LGBT osoba".

Reč je, ističu, o navodnom podržavanju prava gejeva i lezbijki, kako bi se Izrael predstavio kao prosvećena i napredna, da bi joj se oprostili zločini koje čine i dodelio položaj milosrdnog kolonizatora.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Srđan Atanasovski

Srđan Atanasovski, jedan od učesnika protesta za Tanjug je rekao da su se pripadnici lezbijske i gej populacije okupili da kažu da ne žele da budu deo izraleskog projekta spiranja odgovornosti tako što će podržavati stvari kao što su gej festivali, gej parade, a istovremeno ubijati Palestince.

- Solidarno stojimo sa narodom Palestine koji se danas bori za svoje živote i svoju slobodu i zemlju - rekao je on.

Na kraju protesta, tokom koga su pevali pesme podrške Palestini i uzvikivali poruke podrške palestinskom narodu, pozvali su antiratne, levičarske i antifašističke snage na solidarnost i razgovor koji će u petak, 21. maja posvetiti, kako su rekli, "skrivanju iza dugine zastave".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading