UPOZORENJE RHMZ! Preti nam CRVENI METEOALARM: Sutra ledara, biće DEBEO MINUS!

Autor:

Vesti

15.02.2021

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema najavama RHMZ-a, sutra će u jugoistočnoj Srbiji na snazi će biti crveni meteo alarm.

Kako je navedeno na sajtu RHMZ minimalna dnevna temperatura će biti ispod -15 stepeni. To je, kako piše na sajtu, ekstremno opasna vremenska situacija ako traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su životi ljudi i životinja (visok rizik od smrzavanja, promrzlina čak i od smrti) problemi u snabdevanju toplotnom i električnom energijom, problemi u saobraćaju, štete u šumarstvu i drugim vremensko zavisnim ekonomskim sektorima.

Foto: printscreen/RHMZ

Sutra u celoj zemlji, a prekosutra u centralnim i južnim krajevima umeren, ponegde i jak jutarnji mraz. U većini krajeva se očekuje od -10 do -5 °C, a na jugu od -15 do -10 °C, lokalno i niže. Od četvrtka (18.02.) slab jutarnji mraz se očekuje samo u južnim krajevima.

Dnevna temperatura u postepenom porastu, naročito od srede (17.02.).

U utorak u svim krajevima, a u sredu još u centralnim i južnim umeren, ponegde i jak mraz.

 

 

 

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, posebno od srede, a od četvrtka slab jutarnji mraz se očekuje samo na jugu zemlje.

U sredu nas očekuje naoblačenje, posle podne sa slabom kišom u severnim, a uvece i u ostalim predelima. Na planinama, a krajem dana i tokom noći i na jugu padaće slab sneg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading