Blažo Marković, predsednik sindikata policije: Predsedniče, SVAKA ČAST!

Autor:

Vesti

20.10.2020

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik sindikata policije i policijskoh starešina Blažo Marković podržao je predsednika Aleksandra Vučića koji je najavio tešku i nemilosrdnu borbu protiv mafije. A njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Poruka predsednika Republike Aleksandra Vučića da predstoji bespoštedna borba protiv mafije u Srbiji, rezultirala je eksplozijom oduševljenja naročito među pripadnicima unutrašnjih poslova.

Znalo se odranije da je predsednik itekako posvećen borbi za poštovanje zakona a protiv bilo kog oblika kriminala, ali njegova sadašnja poruka preko Instagrama u ovom trenutki pala je kao melem na ranu mnogim policaljcima koji su se iz raznih razloga osećali sputano ili bez dovoljno podrške u toj istoj borbi. 

Istovetno se oseća i rukovodstvo Sindikata policije i policijskih starešina, jer od svog osnivanja insistiramo na „osetljivim“ društvenim temama ali i temama koje se tiču unutrašnjeg života u policiji a veoma su često bile povezane sa kriminalom u sopstvenim redovima. Istovremeno, podnosili smo nadležnim insitucijama zakonske inicijative za promene pojedinih zakona koje su se neretko ticale upravo poboljšanju borbe protiv krimnala.

Moramo da istaknemo da često nismo  imali dovoljno podrške među rukovodnim sastavom MUP-a. Naprotiv - bili smo proglašavani „Vučićevim ljudima“ (što smo mi, rado prihvatali taj, navodno, negativni epitet, jer smo svesni da je policija na sadašnjem veoma visokom nivou, upravo zahvaljujući predsedniku Vučiću).

Trenutak kada je predsednik Vučić izjavio: “Pobedićemo mafiju i to im garantujem“, veoma je značajan. Osniva se nova Vlada R.Srbije, mandatarka buduće Vlade Ana Brnabić, takođe najavljuje da će borba protiv mafije biti prioritet i budućih ministara. Takvo akciono jedinstvo, koje je inicirao predsednik Vučić, je odlučujuće za budući uspešan obračun sa kriminalom koji pokušava da poništi sve značajne rezultate postignute pod rukovodstvom, prvo premijera a potom i predsednika države Aleksandra Vučića.

Naš posao kao profesionalaca – pripadnika policije je zacrtan profesionalnim obavezama, ali ono što nas još više motiviše i obavezuje, jeste opštedržavna i opštedruštvena predstojeća akcija koju je upravo trasirao predsednik Vučić. Mi sindikalci, takođe moramo da preuzmemo, u okviru mogućnosti koje nam pruža sindikalno delovanje, da podržimo ovu  izuzetno bitnu borbu od koje uveliko zavisi i budućnost Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading