Obnovljena ledena dvorana "Pionir": Krenula sezona klizanja

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

01.10.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U rekonstruisanoj Ledenoj dvorani "Pionir" od danas je počela nova sezona klizanja, a za sve posetioce tokom prva dva dana ulaz je besplatan.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Klizalište "Pionir"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je to jedina takva dvorana u Beogradu i dom svih klizača i hokejaša srpske prestonice.

Sagrađena je 1978. godine i od tada, osim manjih, uglavnom neplaniskih rekonstrukcija, nije imala temeljnu rekonstrukciju, naveo je Vesić.

Pojasnio je da su zamenjeni čileri, odnosno mašine koje proizvode led, dodajući da novi čileri omogućavaju da u Ledenoj dvorani može biti leda i kada je temperatura napolju 40 stepeni, što ranije nije bilo moguće.

Osim toga, dodao je da su zamenjene sve tribine, ugrađena nova ograda oko ledene ploče i urađene nove svlačionice.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Klizalište "Pionir"

Zamenik gradonačelnika je naveo da je klizanje u Ledenoj dvorani tradicija i pozvao sve građane Beograda da to iskoriste.

Istakao je da je Ledena dvorana četvrti objekat u okviru sportskog centra "Tašmajdan" koji je obnovljen u poslednjih nekoliko godina, te podsetio da su rekonstruisani hala "Aleksandar Nikolić", otvoreni i zatvoreni bazeni na Tašmajdanu, kao i kompletan prostor na Tašmajdanu gde sada postoje nove teretane...

- To govori o tome koliko ulažemo u sportski centar ''Tašmajdan'' koji je najveći sportski centar u Beogradu i generalno u sport - rekao je Vesić.

Termini za rekreativno klizanje u Ledenoj dvorani u oktobru su četvrtkom i petkom od osam do 22 sata, a subotom i nedeljom od 11 do 12.30, od 14 do 15.30 i od 20 do 22 sata.

Direktor SRC "Tašmajdan" Milan Novović je rekao da je rekonstrukcija Ledene dvorane počela i rađena tokom korone.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

- Uspeli smo da je završimo i pustimo u rad i danas su krenuli prvi treninzi, a od večeras kreće i rekreativno klizanje - rekao je Novović i dodao da je danas i sutra besplatan ulaz za sve posetioce.

Istakao je da će se poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

- Pridržavaćemo se preporuka da se drži distanca dva metra u svakom pravcu, te u tom smislu, obzirom da ledena površina ima 1.800 kvadratnih metara nećemo dozvoljavati istovremeno više od 300 do 350 ljudi - dodao je Novović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading