(RECEPT) Kolibri torta: Jednostavna raskoš inspirisana prolećem

Autor:

Vesti

16.04.2020

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vrata vašeg doma konačno je stigao omiljeni prolećni praznik, Uskrs. Da li ste sve pripremili da vaša uskršnja trpeza i ove godine bude pretvorena upravo malo kraljevstvo hrane lepog ukusa ikreacija šarenih dezena? Znate li da ovu čaroliju lako možete da realizujete jednom nabavkom u Lidlu, ali i uz sjajne recepte?

RepublikaFoto: Ninipanini
Kolibri torta

Kako ne biste proveli previše vremena razmišljajući o tome kojim dezertom ove godine da oduševite svoje ukućane, Lidl gastro zvezda Nina Vaš -@ninipanini.rs ima odličan recept za Kolibri tortu, koja svojim izgledom i ukusom odiše prolećem. Osnovni sastojci su 4 zrele banane i konzerva ananasa, tako da se odgovor na pitanje zašto se baš za nju odlučila sam nameće, a uz to, svi proizvodi su na dohvat ruke u Lidlovim prodavnicama širom Srbije.

Foto: Ninipanini

Potrebno je sledeće:

Za koru:

  • 350g brašna Castello
  • 1 prašak za pecivoBelbake
  • 1 kašičica cimeta Kania
  • 350g kristal šećera Castello 
  • 4 zrele banane
  • 1 konzerva ananasa Freshona
  • 2 cela jaja
  • 240ml suncokretovog ulja Vita Dor
  • 50g seckanih oraha / badema /lešnika
RepublikaFoto: Ninipanini

Za krem:

  • 5 žumanaca
  • 250g šećera u prahu Belbake
  • 1 mileram Pilos
  • 250ml slatke pavlake Bianca Lieve

Priprema:

Napravite koru tako što ćete zagrejati rernu na 180°C.

U jednu posudu pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, šećer, a u drugu prvo izgnječite banane u kašicu, pa im dodajte komadiće proceđenog ananasa, a zatim u to umutite jaja i ulje.

Mokre sastojke dodajte suvim i mešajte varjačom dok se sasvim ne sjedine. Na kraju dodajte seckane orahe ili voće po želji.

Foto: Ninipanini

Pecite kao dve odvojene kore u kalupu veličine 20-25cm koji ste prethodno dobro podmazali i obložili papirom za pečenje. Kore se peku oko 35-40 minuta, kada fino narastu i porumene, a sredina bude sasvim pečena.

Nakon pečenja kore umotajte u plastičnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi da se sasvim ohlade.
Za to vreme žumanca mutite na pari sa 5 kašika šećera dobrih 10 minuta. Nakon toga malo ih prohladite, pa im dodajte mileram i šećer,a zatim dobro umutite. Smesa će biti dosta retka.
U drugoj činiji čvrsto umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte mileram sa žumancima i mutite dok se ne sjedine. Fil je potrebno ohladiti nekoliko sati u frižideru pre filovanja.

Na kraju sastavite tortu i ukrasite svežim cvetićima ili po želji.

Detaljniji recept i Nininu inspiraciju pogledajte na blogu, a mi se nadamo da vam je Lidl gastro zvezda pomogla da se odlučite koji ćete slatkiš praviti za predstojeći praznik. Imamo samo jednu napomenu – iako smo rekli da se lako i brzo pravi, kad je budete napravili bićete iznenađeni kako raskošno izgleda. I biće vam jasno zašto će ona predstavljati krunu vaše uskršnje trpeze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading