Ministarka Mihajlović najavila: Uskoro počinje izgradnja mosta preko Save kod Šapca!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

02.03.2020

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da očekuje da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca, u okviru realizacije projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlović je to rekla na sastanku sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim, sa kojim je razgovarala upravo o tom projektu, koji izvodi azerbejdžanki "Azvirt".

Ministarka je izrazila zadovoljstvo što jedna od najboljih svetskih kompanija realizuje taj projekat.

- Naše dve države imaju dobru saradnju, zahvaljujući odnosima naša dva predsednika. Kompanijom ''Azvirt'' smo veoma zadovoljni i drago nam je što ćemo zajednički realizovati još jedan važan projekat. Očekujemo da uskoro počnu i radovi na izgradnji mosta preko Save kod Šapca - rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ambasador Hasanov je rekao da "osam godina dugu saradnju sa potpredsednicom Mihajlović i ministarstvom koje vodi odlikuju odgovornost, disciplina i transparentnost".

- Azerbejdžan je uz vas, imamo sličnu istoriju i običaje i čestitam vam, kao državi, na disciplini i stabilnosti, što nije slučaj svuda u regionu. Kompanija ''Azvirt'' vas neće osramotiti, pratićemo realizaciju ovog projekta zajedno - rekao je Hasanov.

Vrednost komercijalnog ugovora je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica iznosi 77 kilometara.

Sastanku je prisustvovao i direktor kompanije "Azvirt" za Evropu Murat Turkoglu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading