SLAVA GRADA BEOGRADA: Spasovdansku litiju predvodiće patrijarh Porfirije!

Autor: Republika

Vesti

01.06.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije će 10. juna, na Spasovdan, slavu Grada Beograda, služiti svetu arhijerejsku liturgiju, sa činom osvećenja slavskih darova u beogradskoj Vazenesenjskoj crkvi.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Patrijarh Porfirije

Svečana slavska litija koju će predvoditi patrijarh Porfirije, sa više stotina sveštenika, članovima svih beogradskih crkvenih horova i predstavnicima različitih gradskih službi, krenuće u 19:00 sati, saopšteno je iz SPC.

Slavska litija kretaće se od Vaznesenjskog hrama ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru, gde će biti služen moleban za Beograd i njegove žitelje.

Srpska pravoslavna crkva poziva svoje vernike i građane prestonice da uzme molitvenog učešća u proslavi slave Grada Beograda.

Domaćin ovogodišnje gradske slave biće gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Spasovdan, pokretni verski praznik, pada uvek u četvrtak, 40 dana posle Uskrsa.

Patrijah Porfirije pozvao je vernike na litiju, koja će se završiti kod Hrama Svetog Save, odakle će, kako je rekao, biti upućena molitva "za dobro, mir među nama, oko nas i u čitavom svetu".

- Ja vas molim, ko god ne bude sprečen nekim važnijim poslovima, da mu to bude poslušanje, da bude zavet naš, da od Vaznesenjskog hrama dođemo do zavetnog Hrama (Svetog Save), da se pomolimo Bogu, i da učestvujemo u jednom duhovnom, skromnom programu - istakao je patrijarh.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading