GRADSKA GROBLJA ODRAZ DRUŠTVA! Vesić razočaran prizorom: Ruglo, divlja deponija

Autor:

Vesti

16.04.2021

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uklanjanje grafita sa zgrada, uređenje parkova, sanacija priobalja ,ali i čišćenje divljih deponija, samo su neki od poslova na kojima će gradske komunalne službe biti angažovane tokom aprila u okviru akcije prolećnog čišćenja prestonice. Pored toga, počelo je sređivanje groblja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Razbacani uveli venci, cveće, vosak sa grobova, žice i kartonske kutije, pa čak i mrtvački sanduci...

Prostor oko gradskog groblja u Malom Mokrom Lugu polako postaje prava divlja deponija. I nije jedina. Ovo gradsko ruglo odraz je društva i nije nastalo slučajno, jasan je Vesić.

- Ovo groblje će biti ograđeno u budućnosti, uradićemo staze i polako ćemo uređivati naša groblja. To je način da pokažemo poštovanje prema onima koji su nas napustili, ovo pokazuje kakvo smo društvo. - rekao je Goran Vesić.

Bez saradnje sa sugrađanima, ništa ne bi bilo isto. Nakon svakih zadušnica, deponija se širi.

Plan je da se u narednih nekoliko nedelja očisti oko 40 lokacija u glavnom gradu, kaže Vesić, dodajući da su deponije ruglo svakog mesta , ali i odraz društvene svesti i navika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading