"Sveti Trifun na Savskom vencu": Degustacija i ocenjivanje vina u 8 kategorija zakazano za 13. februar

Autor: Republika

Vesti

29.01.2020

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez vinara i vinogradara Srbije 13. februara 2020. godine organizuje manifestaciju pod nazivom "Sveti Trifun na Savskom Vencu", na kojoj će najbolji srpski ocenjivači vina vršiti ocenjivanje vina u 8 kategorija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kategorije vina koje će biti ocenjivane su: belo vino od autohtone sorte, belo vino od internacionalne sorte, roze vino, crveno vino od autohtone sorte, crveno vino od internacionalne sorte, penušava vina, tradicionalna proizvodnja vina i slatka i aromatizovana vina.

Nakon zavšenog ocenjivanja, u Kući kralja Petra I, u Beogradu, istog dana biće proglašeni pobednici i dodeljene srebrne, zlatne i velike zlatne medalje za najbolja vina u svakoj od 8 kategorija.

Savez vinara i vinogradara Srbije je krovna nacionalna asocijacija osnovana radi zajedničkih ciljeva i interesa u oblasti vinarstva i vinogradarstva. Savez ima misiju da kroz savete i podsticaje pruži adekvatnu podršku svojim članovima, kao i proizvođačima vina i svima koji žele i planiraju da se bave vinarstvom i vinogradarstvom u Republici Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading