Uzgoj marihuane novi posao koji razvija Crkva

Autor:

Svet

21.11.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Angikanska crkva je napravila je "kopernikanski obrt" promenivši svoje stavove prema marihuani, pa je tako odlučila da započne sopstveni biznis uzgoja i proizvodnje te biljke.

RepublikaFoto: youtube.com/Just Grow It
Foto: Ilustracija

Crkva, naime, raspolaže investicionim budžetom od 12,6 milijardi funti, što je nešto manje od 15 milijardi evra, a svoja ulaganja će ograničiti isključivo na medicinsku marihuanu.

Investiranje u proizvodnju, distribuciju i prodaju rekreativne marihuane, odnosno "trave", za englesku crkvu i dalje ostaje tabu tema. Iz crkve su se, tim povodom, oglasili saopštenjem:

- Za nas postoji razlika između medicinske i rekreativne marihuane. Nemamo problem sa marihuanom koja se koristi u medicinske svrhe - izjavio je glavni čovek za ulaganja Anglikanske crkve Edvard Mejson.

U Velikoj Britaniji je, od oktobra prošle godine, dozvoljena upotreba kanabisa u medicinske svrhe, a pacijenti mogu da ga dobiju na recept.

U pojedinim državama sveta kanabis se propisuje pacijentima koji boluju od teških bolesti kao što su rak, sida, multipla skleroza, povrede kičmene moždine i epilepsija.

Lekari u Velikoj Britaniji prvi put imaju mogućnost da pacijentima koji trpe jake bolove propišu proizvode koji sadrže kanabis.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading