"Zašto kopamo grob Federeru?"

Autor:

Sport

21.06.2020

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši švajcarski teniser Mark Rose ističe da nije potrebno brinuti oko Rodžer Federera. Federer je nedavno objavio da je završio sezonu, jer je morao na drugu operaciju kolena u kratkom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Još od 2013, čim se Rodžer povredi, mi govorimo da je to kraj za njega. Isto je bilo sa Nadalom. Doduše, jasno je da su dve operacije jedne za drugom, na kolenu, iako su male antroskopije, komplikovana situacija. Ja iskreno verujem u povratak Rodžera- rekao je Rose.

Nekada deveti teniser planete objašnjava kako situacija zbog koronavirusa pomažnje njegovom sunarodniku.

- On neće propustiti celu sezonu tokom koje će Đoković i Nadal imati deset meseci "viška". Nije kao da je vagon otišao a vi stojite na platformi i pokušavate da ga stignete. Svi stoje. On rizikuje da propusti dva, tri meseca takmičenja u odnosu na glavne rivale- jasan je Rose.

Četrdesetdevetogodišnjak objašnjava i kako Rodžer može najbolje da iskoristi slobodno vreme koje je dobio.

- On je 20 godina na Turu. Već se desilo da propusti šest meseci, to je bilo pre neverovatnog povratka u Australiji 2017. Provesti godinu dana sa ženom i decom može da ga preporodi na neverovatne načine. Lično ne mogu da kažem da je ovo kraj jer ti momci mogu da naprave neverovatne stvari. Ne vidim zašto kopamo grob Rodžeru Federeru- ističe šampion Olimpijskih igara 1992 i dodaje:

- Ova sezona je komplikovana za sve. Pričao sam sa njim dva, tri puta i znam da je on i dalje veoma motivisan. Prošao je program sa Pjerom Paganinijem (njegovim kondicionim trenerom prim. aut). Zabavlja se, voli tenis, da to nije slučaj odavno bi ga ostavio. Pre godinu dana je imao dve meč lopte u finalu Vimbldona protiv Đokovića. Mislim da za godinu dana nije izgubio želju da igra...- zaključio je Rose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading