Počinje nova sezona Sportskih igara mladih!

Autor:

Sport

14.03.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za sport u Srbiji, ali i regionu.

RepublikaFoto: SIM SRBIJE
Detalj sa takmičenja u malom fudbalu u okviru Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih (SIM), najveća regionalna i evropska manifestacija za decu i omladinu, održaće se i ove godine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Igre ove godine proslavljaju jubilej, 25 godina od osnivanja, kada su 1996. po ideji predsednika Zdravka Marića prvi put održane u Hrvatskoj.


U Bosni i Hercegovine ove godine održaće se 11, a u Srbiji po osmi put.

Takmičenje u Srbiji održaće se u 10 sportova (atletika, mali fudbal, odbojka, između dve vatre, basket 3 na 3, šah, stoni tenis, tenis, rukomet, odbojka na pesku) i u planu je da plamen Dunav osiguranje SIM karavana radosti i prijateljstva prođe celu Srbiju, od Zrenjanina do Priboja i Novog Pazara, od Sremske Mitrovice do Niša, Surdilice i Kuršumlije.

Takmičenje će se održati u atraktivnijem formatu za mlade sportiste i podeljeno je na nivoe - kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i državna, u saradnji sa partnerom Igara - Savezom za školski sport Srbije.

Kao i prethodnih godina pobednici sa državnog finala izboriće plasman na regionalno, međunarodno finale u Splitu.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih prošle godine bile su jedino sportsko takmičenje u Evropi, koje je uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, održano od početka do kraja, uključujući i regionalno finale u Sarajevu, a organizatori veruju da će ove godine biti lakše i da će situacija sa korona virusom biti povoljnija.

- Jedva čekamo novu sezonu, nove radosti, osmehe i pobede. Naša deca su divna, ulivaju nam nadu u bolje sutra, a mi ćemo učiniti sve da kada se završi takmičenje odu kućama srećni. I steknu nove drugare iz drugih gradova Srbije i iz regiona, naravno poštujući sve propisane epidemiološke mere Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa - izjavila je Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.
 
Foto: SIM SRBIJE

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije, ministarstva omladine i sporta i ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundatuon, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.


Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

14.03.2021 10:12

Svaka im čast. U ovo vreme da neko obezbedi sve besplatno za decu