ISTORIJSKI BUM: Selekcija Srbije dobija prvi strankinju - Terzić potvrdio!

Autor: Sportklub

Sport

23.09.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije mogla bi da dobije prvu strankinju u svojoj istoriji, što je potvrdio selektor Zoran Terzić.

Zoran Terzić

Naime, 21-godišnja kubanka Melisa Vargas, jedna od najboljih korektorki sveta, dobila je pasoš Srbije, a selektor Zoran Terzić je želi u reprezentaciji.

Vargasova igra u Fenerbahčeu, koji vodi Terzić, a na meti je i mnogih drugih saveza. Od Srbije je pasoš dobila prošle godine, to je potvrđeno objavom u službenom glasniku, a u međuvremenu je OSS skupljao dokumentaciju za FIVB da izda dozvolu o promeni sportskog državljanstva.

- Svi čekamo odgovor iz FIVB. Melisa je tu, sa mnom, u Fenerbahčeu. Ništa se nije promenilo od momenta kada je ona dobila pasoš Srbije. Važno je da su ljudi iz Saveza poslali zahtev u FIVB i nadamo se pozitivnom odgovoru- rekao je Terzić za Sport klub.

Ona je 2018. godine dobila četvorogodišnju zabranu nastupanja za reprezentaciju Kube.

 

 

 

Vargasova je sa samo 13 godina debitovala za nacionalni tim, a pošto je dve godine kasnije postala članica češkog kluba Prostejov, to je značilo da je prekršila pravila Odbojkaškog saveza Kube. Na to se nadovezala i povreda ramena koja je iziskivala operaciju krajem 2016. godine, a na zahtev roditelja lečila se kod kuće, iako kubanska pravila nalažu da mladi igrači morjau da budu smešteni u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Savez je zbog toga odlučio da suspenduje Vargasovu, 2017. godine, a kazna je godinu dana kasnije potvrđena i produžena na četiri godine.

Vargasova igra na poziciji korektora, ali i primača. Rođena je 1999. godine i visoka je 193 centimetra. Njoj su u Fenerbahčeu saigračice i Brankica Mihajlović i Bianka Buša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading